Yamanlar Domates Şenliği: Birlikte Yeniden Doğuyoruz!
1836 okunma

Yamanlar Domates Şenliği: Birlikte Yeniden Doğuyoruz!

ABONE OL
Eylül 15, 2024 13:43
Yamanlar Domates Şenliği: Birlikte Yeniden Doğuyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar’da yaşanan büyük orman yangınından sonra bölgedeki yaşamı yeniden canlandırmak ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla 22 Eylül’de “Domates Şenliği” düzenleyecek. Şenlik, İzmir halkını lezzet, doğa ve eğlence ile buluşturmayı hedefliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, şenliğin moral bulma ve yaşamı yeniden yeşertme fırsatı sunacağına vurgu yaparak “Şenliğimizde hep birlikte moral bulacak, el ele verip yaşamı yeniden yeşerteceğiz” şeklinde konuştu.

Yamanlar köyü, geçtiğimiz ay İzmir tarihinin en büyük orman yangınına sahne olmuştu. Şimdi ise bölgenin yeniden doğuşunu simgeleyen bu önemli etkinlik, “Renk, Tat ve Dayanışma ile Yeniden Doğuyoruz!” sloganıyla gerçekleştirilecek. Şenlik, 22 Eylül Pazar günü köy meydanında yapılacak. 150 yıl öncesine dayanan yerli tohumlarla üretilen Yamanlar domatesinin tanıtılacağı etkinlikte, konserler, yarışmalar, müzik ve dans gösterileri ile eğlenceli atölyeler düzenlenecek. Usta şefler tarafından hazırlanan ikramlar da etkinliğe lezzet katacak.

Etkinlik sabah saat 10.00’da başlayacak. İlk olarak Saba Karanfil’in liderliğinde sabah sporu etkinliği yapılacak. Aynı zamanda çocuklara yönelik sokak oyunları ve takı yapım atölyesi gibi aktivitelerin de gün boyunca devam etmesi planlanıyor. 11.00 ile 12.00 saatleri arasında konuklara domates detox suyu ikram edilecek. Saat 12.00’de ise şenliğin açılış töreni gerçekleşerek ‘En İyi Domates’ yarışması düzenlenip ödüller verilecek. Ödül töreninin ardından misafirlere menemen ikram edilecek.

Öğleden sonra 13.00 ile 17.00 saatleri arasında, renkli sahne programları ve Cordelion MSM atölyeleri yer alacak. Şenlik coşkusu, Seda Öztürk’ün konseri ve ardından Hasan Kılınçer ile Dancewithayaz dans gösterisi ile doruk noktasına ulaşacak. Ayrıca, şenliğe katılmak isteyen vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla, Karşıyaka Belediyesi önünden 09.30 ile 18.30 saatleri arasında 1,5 saatte bir araç kaldırılacak.

Başkan Yıldız Ünsal, şenliğin öncesinde yapılan çalışmaları değerlendirerek şu sözleri söyledi: “Geçtiğimiz ay Yamanlar’da başlayan ve hızla çevreye yayılan orman yangını yüreklerimizi yaktı. Tarihi felaketin ilk anından bu yana yaraları dayanışma ile sarmak için büyük çaba harcıyoruz. Yamanlar Domates Şenliğimizi de bu amaçla, bölge halkına yanlarında olduğumuzu göstermek adına büyük bir özenle gerçekleştireceğiz. Yangın yerinde tekrar can bulmaya başlayan filizler gibi, yaşamı da hep birlikte yeniden yeşerteceğiz.”

Başkan Ünsal, afetzedelere ve yerel üreticilere destek olmanın yanı sıra unutulmaz bir gün geçirmek isteyen herkesi 22 Eylül’de Yamanlar’da buluşmaya davet etti. Şenlik, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bölgedeki toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir etkinlik olmayı vaat ediyor.

En az 10 karakter gerekli